Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu, condamnat definitiv la 10 ani şi 8 luni de închisoare

id27967_inquam_photos_florin_cornel_.jpg

Sursa imaginii: 
Inquam Photos / Florin Cornel

Fostul primar al Capitalei Sorin Oprescu a fost condamnat definitiv vineri de Curtea de Apel Bucureşti la 10 ani şi 8 luni de închisoare într-un dosar în care este acuzat de mai multe fapte de corupţie. Decizia, amânată de mai multe ori până acum, este defintivă.

Instanţa a mai decis să ia măsura de siguranţă a confiscării extinse a imobilului situat pe strada Herăstrău din Bucureşti, cumpărat de Sorin Oprescu prin Adriana Elena Nica. De asemenea, au mai fost confiscate de la fostul primar general sumele de 102.400 lei şi de 9.500 euro. 

Totodată, Curtea de Apel Bucureşti menţine sechestrul asigurator asupra unei case şi a unei teren din Ciolpani, care îi aparţin lui Sorin Oprescu.

Sorin Oprescu a fost condamnat în mai 2019 la 5 ani şi patru luni de închisoare, ca urmare a deciziei Tribiunalului Bucureşti. Acum pedeapsa i-a fost dublată.

În luna ianuarie a acestui an,  Curtea de Apel Bucureşti a schimbat încadrarea juridică în cazul lui Oprescu, din "constituire de grup infracţional organizat" în "constituire de grup infracţional organizat în formă agravată". De asemenea, fostul primar al Capitalei mai este acuzat de luare de mită, spălare de bani şi abuz în serviciu.

Dosarul în care, alături de Sorin Oprescu, au fost judecaţi foşti angajaţi ai Primăriei Capitalei şi oameni de afaceri a fost trimis de procurorii DNA la Tribunalul Bucureşti în 20 noiembrie 2015, iar după ce a trecut prin procedura de cameră preliminară, a ajuns la judecarea în fond, în 8 iunie 2016 fiind primul termen.

UPDATE: Polițiștii care au mers să îl ridice pe fostul primar pentru a-l duce în penitenciar nu l-au găsit acasă, surse judiciare declarând pentru HotNews.ro că se fac verificări la mai multe adrese.

Fostul primar al Capitalei ar fi plecat din țară cu Adriana Nica, fost manager al Spitalului Universitar, și cu șoferul său, condamnat și el în același dosar, conform unor surse citate de Libertatea.

 

-ADVERTISEMENT-

 
Fostul primar al Capitalei ar fi plecat din țară cu Adriana Nica, fost manager al Spitalului Universitar, și cu șoferul său, condamnat și el în același dosar, conform unor surse citate de Libertatea.