Ucraina anchetează peste 9.000 de cazuri de crime de război

polonia_refugiati_ucraina.jpg

Un grănicer polonez ține în brațe copilul unei familii de refugiați ucrainieni care intră în Polonia, în zona localității de frontieră Medyka, martie 2022
Sursa imaginii: 
Louisa GOULIAMAKI AFP via rfi.fr

Procurorul general al Ucrainei, Irina Venediktova, a anunţat că biroul său anchetează 9.158 de cazuri de crime de război comise de ruşi, informează cnn.com, potrivit News.ro.

“Deja am identificat criminali de război”, a spus Irina Venediktova, procurorul general al Ucrainei. „Sunt 15 persoane în regiunea Kiev, 10 dintre ele în Bucea. Îi considerăm pe acei oameni responsabili pentru fapte de tortură, viol şi jaf”, a spus Venediktova, potrivit News.ro.

Procurorii ucraineni au numit săptămâna trecută zece soldaţi ruşi ca fiind suspecţi de comiterea unor crime în Bucea.

În ceea ce priveşte identificarea victimelor din Bucea, Irina Venediktova a spus că că unele cadavre nu pot fi identificate şi că sunt prelevate mostre de ADN.

„Din păcate, avem motive să deschidem noi cazuri în fiecare zi: moartea civililor, bombardamente, deportarea cetățenilor și copiilor noștri în teritoriile ocupate și pe teritoriul statului agresor", a spus Venediktova, potrivit Mediafax. Procurorul a explicat că aceste cazuri sunt în regiunile Kiev, Cernihov și Sumî.