”Inculpații din dosarul Colectiv ar putea scăpa cu pedepse mai blânde”

inculpati_dosar_colectiv_pedepse_blande_eugen_iancu.jpg

Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, fost edil al Sectorului 4 la momentul tragediei din Clubul Colectiv (Sursa foto: Facebook/Primăria Sectorului 5)
Primarul Sectorului 5, Cristian Popescu Piedone, fost edil al Sectorului 4 la momentul tragediei din Clubul Colectiv (Sursa foto: Facebook/Primăria Sectorului 5)

Președintele Asociației Colectiv, Eugen Iancu, explică la RFI ce înseamnă noua tergiversare din dosarul Colectiv. Asta după ce Curtea de Apel a Capitalei a decis să formeze două dosare, urmând ca fostul primar al S4, Cristian Popescu Piedone (foto), funcționarii din primărie și cei doi pompieri să fie judecați separat de patronii clubului.

Eugen Iancu spune după decizia instanței în dosarul Colectiv că ”ne învârtim în jurul unor artificii, care să scoată reprezentanții statului și doar reprezentanții statului din acest proces”.

 

Dosarul "Colectiv", amânat încă o dată și împărțit în două

 

Alexander Nanau, “colectiv”: Sperăm că această poveste va ajuta alți oameni să recunoască la timp când sunt mințiți, manipulați și li se pune viața în pericol

 

El precizează că ”nu contestă nimeni faptul că acești angajați ai statului s-au dovedit a fi corupți. Ce se contestă este doar încadrarea, au făcut-o cu intenție sau nu? Problema este că au murit 64 de oameni atunci, s-a mai sinucis un al 65-lea un an mai târziu, avem zeci de răniți care continuă să meargă prin spitale pentru a se opera, avem părinți care și-au pierdut copiii, avem părinți care au murit din cauza tragediei, pentru că le-a murit unicul copil. Deci nimic din astea nu contează. Singurul lucru care contează este domnule, dar primarul Piedone sau pompierii s-au trezit în dimineața aia cu gândul de a omorî sau nu?”.

 
Eugen Iancu, despre ce înseamnă pentru el disjungerea dosarului Colectiv