Nicolas Sarkozy, din nou în instanță. Azi, pentru finanţarea ilegală a campaniei electorale din 2012

sarkozy.jpg

Sursa imaginii: 
AFP (arhivă)

Emoții pentru fostul președinte francez Nicolas Sarkozy. Începe, astăzi, la Paris, procesul așa numitei afaceri „Bygmalion”, referitoare la cheltuielile campaniei prezidenţiale din 2012. Sarkozy este inculpat în acest dosar. Verdictul este aşteptat la jumătatea lui aprilie.

Nicolas Sarkozy este acuzat de depăşirea cu 20 de milioane de euro a limitei legale pentru cheltuielile de campanie din 2012, când spera să obțină încă un mandat la Elysee.

Alături de el, în același dosar, sunt inculpate pentru fraudă sau complicitate încă 13 persoane, reamintește Agerpres. Procuratura susţine că pentru menţinerea cheltuielilor fostului preşedinte sub limita legală s-au folosit facturi false.

Verdictul în aşa-numitul dosar Bygmalion - după numele agenţiei de comunicare implicate - este aşteptat la jumătatea lui aprilie.

Sarkozy, preşedinte din 2007 până în 2012, ar putea fi condamnat la un an de închisoare şi o amendă de 3.750 de euro.

Reamintim că în urmă cu două săptămâni fostul şef de stat a fost condamnat la 3 ani de închisoare, dintre care unul cu executare, pentru corupţie şi trafic de influenţă într-o afacere de ascultări telefonice declanşată în 2014. Sentinţa va deveni definitivă şi executorie după apel.