Ministrul justiției nu renunță la proiectul de desființare a Secției Speciale

stelian_ion.png

Image source: 
Facebook / Stelian Ion

” În aceasă dimineaţă am semnat şi am trimis către Guvernul României propunerea de poiect legislativ pentru desfiinţarea SIIJ”, a anunțat vineri ministrul justiției, Stelian Ion. Consiliul Superior al Magistraturii a dat ieri aviz negativ proiectului de desființare a Secții de Investigare a Infracțiunilor din Justiție (SIIJ), dar ministrul a reamintit că acest aviz este consultativ.

”Este foarte important să readucem normalitate în sistemul de justiţie. Din punctul meu de vedere, desfiinţarea acestei secţii înseamnă o normalizare, este o  promisiune, este un punct foarte clar definit în programul de guvernare şi respectăm toate aceste promisiuni”, a subliniat ministrul.

 

 

"Secţia Specială a rezolvat în ultima perioadă numai câte două dosare pe an, intre care nici măcar unul pe corupţie. Este clar că bilanţul activităţii SiiJ este unul negativ. Nu trebuie uitat că SIIJ a avut un buget de 17 milioane de lei de la înfiinţare până acum", a precizat Stelian Ion.

Să ne amintim că în 2017 Florin Iordache, alături de colegii săi Eugen Nicolicea, Şerban Nicolae, propunea un proiect de lege prin care doar cu trei rânduri de motivare doreau înfiinţarea acestei secţii. Nu s-a explicat niciodată de ce se doreşte înfiinţarea acestei secţii, am criticat de la bun început această propunere legislativă şi după ani de zile s-a dovedit că am avut dreptate şi toate argumentele pe care le-am prezentat atunci au fost corecte”, a adăugat ministrul.

Consiliul Superior al Magistraturii a dat joi aviz negativ pentru proiectul de desfiinţare a Secţiei pentru Investigarea Infracţiunilor din Justiţie, iniţiat de Ministerul Justiţiei.