Ancheta în care actorul Gérard Depardieu era acuzat de viol va fi redeschisă

depardieu_rfi_fr.jpg

Image source: 
rfi.fr - Reuters

Reclamanta, o tânără actriţă care a denunţat mai multe violuri şi agresiuni sexuale ce ar fi avut loc în august 2018 în reşedinţa pariziană a celebrului actor francez, şi-a relansat plângerea judiciară după clasarea anchetei demarate de Parchetul din Paris în iunie 2019.

La mai mult de un an de la clasarea fără urmări a plângerii pentru viol care-l vizează pe actorul Gérard Depardieu, în vârstă de 71 de ani, o actriţă de 20 de ani reuşeşte să convingă un judecător de instrucţie să redeschidă ancheta, scrie Le Figaro preluat de News.ro.

Tânăra îl acuză pe Gérard Depardieu că a agresat-o sexual de două ori, pe 1 şi 13 august 2018, cu ocazia unei repetiţii la o piesă de teatru, la domiciliul actorului, un hotel particular din arondismentul VI.

Ea a depus plângere la jandarmeria din Lambesc (Bouches-du-Rhône) în ultimele zile ale lunii august din 2018.

Parchetul din Aix-en-Provence a deschis o anchetă preliminară înainte de a renunţa rapid la aceasta în favoarea Parchetului din Paris. Investigaţiile au fost încredinţate Poliţiei judiciare. Gérard Depardieu a fost audiat de Poliţie.

Nouă luni mai târziu, pe 4 iunie 2019, plângerea a fost clasată fără urmări, "numeroasele investigaţii realizate" nu au "permis caracterizarea infracţiunilor denunţate în toate elementele constitutive", a explicat Parchetul.

Pentru reluarea anchetei, tânăra a depus o plângere pentru a se constitui parte civilă. Demersul este un recurs care permite desemnarea aproape automat a unui judecător de instrucţie pentru a redeschide ancheta.

Prin această modalitate au fost reluate la Paris şi investigaţiile cu privire la acuzaţiile de viol la adresa regizorului Luc Besson sau a ministrului de Interne Gérald Darmanin, tot după clasarea anchetei preliminare.