Liviu Avram: Propunerile de procurori-șefi sunt rezonabile spre bune

Liviu Avram Propuneri procurori sefi rezonabile bune.jpg

Propunerile oficiale pentru Parchetul General, DNA și DIICOT: Gabriela Scutea, Crin-Nicu Bologa și Giorgiana Hosu (Sursa foto: pixabay)
Propunerile oficiale pentru Parchetul General, DNA și DIICOT: Gabriela Scutea, Crin-Nicu Bologa și Giorgiana Hosu (Sursa foto: pixabay)

Cele trei propuneri la șefia Parchetului General, DNA și DIICOT sunt rezonabile spre bune. Iată ce spune la RFI jurnalistul Liviu Avram, redactor-șef adjunct la Adevărul, după ce ministrul Justiției, Cătălin Predoiu, i-a nominalizat pe Gabriela Scutea, Crin-Nicu Bologa și Giorgiana Hosu.

Liviu Avram consideră că sarcina celor trei viitori procurori-șefi nu va fi deloc ușoară. El crede că numirea lor este un lucru bun.

Despre Gabriela Scutea la Parchetul General: ”Mi se par rezonabile spre bune, în măsura în care am reușit să cunosc activitatea celor trei procurori. La Parchetul General, era una din propunerile pe care le-aș fi preferat, doamna Gabriela Scutea. S-a prezentat foarte bine și la interviu, cunoaște bine sistemul, are conexiuni bune și în exterior și cariera ei de până acum o îndreptățește pentru a primi această funcție”.

Despre Crin-Nicu Bologa la DNA: ”Prestația domnului Bologa în cadrul interviului mi s-a părut destul de bună, pare un om cu toate țiglele pe casă, echilibrat, dar în egală măsură și ferm, adică nu pare genul care să-și îndoaie genunchii la primul telefon pe care-l primește”.

Despre Giorgiana Hosu la DIICOT: ”La DIICOT, doamna Hosu era o propunere oarecum așteptată, dânsa a și condus această structură o perioadă destul de lungă de timp, ca procuror-șef interimar”.

”Una peste alta și procedura în sine și nominalizările mi se par de bun augur pentru ceea ce urmează să fie Ministerul Public, după o perioadă de doi-trei ani, în care această instituție a fost puternic afectată de ingerințele politice”, spune Liviu Avram.

 
Liviu Avram, despre cele trei propuneri de procurori-șefi