Predoiu: Nu s-a înscris nimeni în cursa pentru șefia DNA, DIICOT și a Parchetului General

dna.jpg

Președintele Iohannis a respins propunerea ministrului Justiției de a o numi pe Adina Florea la conducerea DNA
Președintele Iohannis a respins propunerea ministrului Justiției de a o numi pe Adina Florea la conducerea DNA

“Nimeni nu s-a înscris, până în prezent, la selecția pentru funcțiile de șef la DIICOT, DNA și Parchetul General, însă termenul pentru depunerea dosarului expiră luni, a declarat, joi, ministrul Justiție, Cătălin Predoiu.

„Niciunul nu s-a înscris până acum. Dar nu mă îngrijorez, pentru că lumea așteaptă să vadă ce s-a întâmplat în ultima zi. (...) Nu s-a inscris nimeni, dar nu sunt îngrijorat, pentru că aud colegi în CSM: „Lăsați, domnule ministru, mulți o să se înscrie în ultima zi”, a declarat Cătălin Predoiu, la Realitatea Plus.  Potrivit ministrului Justiției, înscrierile pentru concursul de ocupare a funcțiilor de șef la DIICOT, DNA și Parchetul General se încheie luni, 23 decembrie.

Cătălin Predoiu a explicat că la Secția pentru procurori a CSM au fost respinse delegările pentru Giorgiana Hosu și Oana Hăineală în  funcțiile de șef DIICOT, respectiv adjunct al DIICOT, deoarece trebuie să existe „stabilitate”. Pe de altă parte, pentru Bogdan Licu s-a votat prelungirea delegării în funcția de procuror general interimar pentru 2 luni.