ICCJ: Procurorii care anchetează dosarul 10 august nu au încălcat legea

Procurorii militari Gheorghe Cosneanu şi Codruţ Mihalache nu au săvârşit abatere disciplinară în privinţa dosarului 10 august 2018, au decis, luni, magistraţii Înaltei Curți de Casație și Justiție. Aceștia au respins, definitiv, recursul Inspecției Judiciare față de o decizie a CSM. 

Este vorba despre recursul față de o decizie a procurorilor CSM, din 3 aprilie, prin care a fost respinsă acțiunea disciplinară efectuată de Inspecția Judiciară pe numele procurorilor militari Gheorghe Cosneanu și Codruț Mihalache, potrivit Mediafax.

Inspecţia Judiciară a efectuat, în octombrie 2018, verificările pe numele procurorilor militari Gheorghe Cosneanu, Codruţ Mihalache şi Bogdan Pîrlog, aceştia fiind cercetaţi pentru încălcarea dispoziţiilor privind repartizarea aleatorie a dosarului din 10 august.
Procurorii militari au fost cercetaţi pentru că ar fi încălcat ordinele şi procedurile interne privind ancheta protestului din 10 august 2018. Concret, aceştia au instrumentat cauza protestului înainte ca dosarul să fie preluat de către secţia militară din cadrul Parchetului General.
După mutarea dosarului la Parchetul General, aceştia s-ar fi ocupat în continuare de caz, fiind delegaţi la Parchet, deşi un ordin interzice acest lucru.