Kovesi: Sigur că am făcut și greșeli, dar niciodată nu am încălcat legea în mod intenționat

Laura Codruța Kovesi a recunoscut că a făcut greșeli, însă a spus că niciodată nu a încălcat legea intenționat, menționând că protocolul încheiat cu SRI în 2009 nu a fost o greșeală. Kovesi a spus că protocolul era un instrument necesar la acel moment.

„Nu sunt un om perfect, deși când deții o funcție așa de importantă, îți dorești să faci totul perfect. Pentru că tot ceea ce faci, faci cu oameni. Și nu există oameni perfecți. Sigur că am făcut și greșeli, dar niciodată nu am încălcat legea în mod intenționat. Poate că una dintre greșeli a fost că trebuia să comunic mai mult, să explic mai mult anumite lucruri. Poate că anumite măsuri trebuiau luate mai din timp”, a declarat Laura Codruța Kovesi, pentru Radio Europa Libera, citată de Mediafax.

Totodată, fosta șefă DNA, a menționat și că protocolul încheiat cu Serviciul Român de Informații în 2009, pe vremea când era procuror general al României, nu a fost o greșeală.

„Dacă mă întrebați de protocol, acela nu a fost o greșeală. A fost un instrument care era absolut necesar la acel moment. Lumea uită că în 2009, niciun procuror din România nu putea să pună în aplicare o autorizație de interceptare. Erai obligat să transmiți acea autorizare la SRI, care fusese desemnat autoritate națională unică de intreceptare. Și tocmai pentru a exista un control riguros asupra acestei activități, s-a semnat acest protocol”, a mai explicat Kovesi.

Kovesi are calitatea de inculpat în dosarul privind extrădarea lui Nicolae Popa, de la Secția Specială, ea fiind acuzată de mai multe fapte. Pe 28 martie, Laura Codruța Kovesi a fost plasată sub control judiciar de către Secția de anchetă a magistraților, însă măsura a fost contestată în instanță. Înalta Curte de Casație și Justiție a dispus ulterior revocarea măsurii controlului judiciar.

Fostul prim-adjunct al SRI Florian Coldea și fostul ministru Gabriel Oprea au fost audiați, astăzi, la Secţia specială pentru investigarea magistraţilor, în dosarul privind extrădarea fostului director FNI Nicolae Popa, în care este anchetată Laura Codruţa Kovesi.