Radu Mazăre a fost capturat în Madagascar

Orban extradare Radu Mazare tarziu Madagascar.jpg

Radu Mazăre, condamnat la nouă ani de închisoare (Sursa foto: Facebook)
Radu Mazăre, condamnat la nouă ani de închisoare (Sursa foto: Facebook)

Fostul primar al Constanței, Radu Mazăre, a fost capturat de autorități în Madagascar. Informația publicată de Mediafax, care cita surse judiciare a fost confirmată ulterior de IGPR. Radu Mazăre are de executat o condamnare definitivă de nouă ani de închisoare, în dosarul privind retrocedarea plajelor.

ACTUALIZARE: Inspectoratul General al Poliției Române anunță oficial într-un comunicat că Radu Mazăre a fost capturat miercuri de către autoritățile din Madagascar, fiind arestat pentru o perioadă de șase zile: ”Autoritățile din Madagascar au comunicat Inspectoratului General al Poliției Române, prin Centrul de Cooperare Polițienească Internațională, faptul că un cetățean român, urmărit internațional pentru punerea în aplicare a unui mandat de executare a pedepsei cu închisoarea de 9 ani, a fost arestat, la data de 8 mai a.c., pentru o perioadă de 6 zile. Poliția Română a fost în permanentă legătură cu autoritățile din Madagascar, colaborând cu acestea în vederea depistării și arestării persoanei urmărite internațional”.

 

Radu Mazăre a fost capturat de autorități în Madagascar. Fostul primar al Constanței se află acolo de la finele anului 2017.

Instanţa supremă l-a condamnat în februarie la nouă ani de închisoare cu executare, decizia fiind definitivă.

Radu Mazăre a fost acuzat alături de alţi funcţionari de atribuirea ilegală a unor plaje şi faleze din Constanţa. Prejudiciul estimat de DNA se ridică la 114 milioane de euro.

 

Radu Mazăre (Sursa foto: Wikipedia)
Image source: 
Wikipedia

 

Decizia instanţei a venit după nouă ani de procese.