Liber la detenție la domiciliu. Cum beneficiază de prevedere marii corupți?

sufragerie.jpg

Image source: 
pixabay.com

Deputații au votat în favoarea detenței la domiciliu. Este un proiect controversat, despre care anumite voci critice susțin că i-ar favoriza pe  corupți. În forma adoptată de Camera Deputaților, for decizional, apare posibilitatea ca pedepsele cu închisoarea de până la un an, pentru fapte comise fără violență, să fie executate la domiciliu. Pe ultima sută de metri s-a decis și că persoanele condamnate care mai au de executat 18 luni până la termenul la care pot fie liberate condiționat să-și poată excuta restul de pedeapsă acasă. Reprezentanții PNL și USR au anunțat, după vot, că vor ataca proiectul de lege la Curtea Constituțională. 

 

Această măsură, la pachet cu altele care relaxează și înlesnesc regimul de detenție, lucrează, într-un final, tot în favoarea marilor corupți, explică, la RFI, Ovidiu Voicu, de la Centrul pentru Inovare Publică: 

Spre exemplu cineva ca Adrian Năstase. Pentru că avea o vârstă, pentru că a scris niște cărți, pentru că avea anumite condiții…din toată pedeapsa a făcut vreo doi ani și ceva. Înseamnă că doar vreo șase luni ar fi trebuit să execute dacă s-ar fi aplicat legea actual. Pentru că apoi ar fi intrat în prevederea cu 18 luni până la îndeplinirea fracției minime de închisoare. Și ar fi stat acasă. Ar fi făcut închisoare la domiciliu bucurându-se de averea câștigată prin metodele pentru care a fost condamnat. 

(…) Acest tip de prevederi îi ajută pe cei care până la urmă de privilegii în țara asta. Au furat și acum poate fi o pedeapsă ușoară, cu stat acasă.

Ascultă AICI interviul integral: 

733

Facebook comments