Răsturnare de situaţie în cazul Udrea

rasturnare_situatie_udrea.jpg

Va fi extrădată Elena Udrea? (Sursa foto: AFP/Daniel Mihăilescu)
Va fi extrădată Elena Udrea? (Sursa foto: AFP/Daniel Mihăilescu)

Elena Udrea poate fi extrădată în România, chiar dacă are un copil, anunţă oficialii din Costa Rica. Autorităţile române au la dispoziţie două luni pentru procedurile de deportare a fostului ministru al Turismului şi a fostei şefe a DIICOT, Alina Bica.

Elena Udrea şi Alina Bica pot fi extrădate în România, iar autorităţile de la Bucureşti au la dispoziţie două luni pentru procedurile în acest sens. Anunţul a venit de la reprezentanţii Interpol Costa Rica, aceştia precizând că procedura poate continua, în ciuda faptului că fostul ministru al Turismului are un copil.

Iniţial, avocatul lui Udrea a afirmat că sunt şanse “zero” ca aceasta să fie deportată în România, întrucât are o fetiţă cu cetăţenie costaricană.

Udrea şi Bica sunt reţinute în prezent într-un centru penal al Ministerului Justiţiei din Costa Rica, după ce au fost ridicate de pe stradă.

În România, ministrul de resort a declarat că procedura de extrădare va parcurge etapele legale. Tudorel Toader le-a cerut jurnaliştilor să nu facă din Udrea un subiect naţional.