Iohannis: Niște penali fac o încercare disperată să discrediteze DNA și conducerea DNA

consultari_presedinte_iohannis_partide_dragnea.jpg

Președintele României, Klaus Iohannis

Președintele Klaus Iohannis a susținut o declarație de presă. în contextul tensiunilor din Justiție. Șeful statului a declarat că ”niște penali fac o încercare disperată să discrediteze DNA și conducerea DNA”.

ACTUALIZARE: Preşedintele Klaus Iohannis a declarat, joi seară, întrebat despre o eventuală revocare din funcţie a procurorului şef al DNA, Laura Codruţa Kovesi, că la acest moment nu vede motive de revocare, dar că s-ar putea să existe unele pe care el nu le cunoaşte, dar le cunoaşte ministrul Justiţiei, iar Tudorel Toader ar trebui să vină extrem de documentat dacă ar avea o astfel de propunere.

"Asta cu revocarea constat că e o preocupare intensă în spaţiul public. Momentan, sincer, nu văd motive de revocare, dar s-ar putea să existe unele pe care eu nu le cunosc şi le cunoaşte ministrul Justiţiei. În acest caz, domnul ministru al Justiţiei ar veni extrem de bine documentat dacă ar face o astfel de propunere. (...) M-ar surprinde ca cvasi-peste noapte să apară motive fundamentate şi bine documentate pentru o propunere de revocare", a afirmat preşedintele.

.................................................

Cele mai importante declarații ale șefului statului:

Lucrurile se rezumă în puține cuvinte: niște penali fac o încercare disperată să discrediteze DNA și conducerea DNA.

Această încercare este una jalnică și neconvingătoare.

Opinia mea despre munca DNA o cunoașteți, dar îmi face plăcere să o repet: DNA și conducerea DNA fac o treabă foarte bună.

Acest atac e de natură să îmi confirme că DNA face o treabă bună.

Am avut în acestă după amiază o întalnire. Am primit-o pe dna prim-ministru Dăncilă și pe domnul Dragnea aici, la Cotroceni. Am discutat despre nevoia de colaborare în unele proiecte de importanță națională: pregătirea preșidinției UE pe care o va deține România pentru 6 luni, centenarul și despre justiție. Mi-am exprimat nemulțumirea față de acest nou scandal în care e implicat DNA.

Doamna prim-ministru mi-a relatat că a discutat cu ministrul Justiției căruia îi lasă mână liberă. La puțin timp, ați putut urmări poziția lui Toader, care ne-a informat că ne va informa.

Tudorel Toader este un profesionist și cu siguranță poziția cu care va ieși va fi bine documentată juridic.