Membră CSM: Tudorel Toader ar trebui să-şi facă introspecţia

Un judecător membru CSM îi răspunde ministrului Justiţiei, după afirmaţiile acestuia în cazul Belina. Judecătoarea Andrea Chiş îi cere lui Tudorel Toader să-şi facă „introspecţia”.

Consiliul Superior al Magistraturii a stabilit că Tudorel Toader a afectat independenţa justiţiei, prin declaraţiile sale privind cazul Belina.

Ministrul afirmase anterior că procurorii nu pot ancheta oportunitatea sau legalitatea adoptării unei Hotărâri de Guvern.

Tudorel Toader scrie acum pe Facebook că hotărârea CSM este una „emoţională”.

Judecătoarea Andrea Chiş, membră CSM, spune la RFI că Toader ar trebui să-şi facă o „introspecţie”: ”Cred că declaraţiile sale sunt emoţionale, pentru că CSM-ul este format din mai mulţi judecători şi procurori, iar magistratul prin structura sa este format să nu fie emoţional. Noi avem un training în a lăsa deoparte emoţiile, ca să putem fi obiectivi atunci când adoptăm o soluţie, deci nici măcar unul singur când adoptă o soluţie nu poate să fie emoţional, darămite când mai mulţi şi care sunt şi reprezentanţii unui corp întreg de magistraţi. Deci categoric, resping o astfel de afirmaţie şi cred că dânsul ar trebui să-şi facă introspecţia, când primeşte un astfel de răspuns din partea sistemului judiciar”.

936

Facebook comments