Invitatul dimineţii, Eugen Nicolicea, UNPR: Nu acceptăm schimbarea în Parlament a legii electorale!

nicolicea_2.jpg

Deputatul UNPR, Eugen Nicolicea

UNPR nu va susţine în Parlament o iniţiativă legislativă privind votul în două tururi pentru alegerea primarilor. Este declaraţia făcută la RFI de vicepreşedintele formaţiunii, Eugen Nicolicea. 

"Premierul nu avea de ce să intervină în această problemă. Dacă discutăm despre iniţiativa de modificare a legii în parlament, atunci noi trebuie să o discutăm şi să o votăm, dar nu poarte fi vorba să o susţinem. Nu putem schimba legea cu 12 luni înainte de alegeri. De câteva săptămâni nu facem decât să ne gândim cum să facem să încălcăm Constituţia", a spus Nicolicea.

Eventuala modificare a legii electorale în Parlament ar rămâne ultima soluţie pentru introducerea turului doi la alegerile pentru primari, după ce ieri, premierul Dacian Cioloş a exclus asumarea răspunderii sau emiterea unei ordonanţe de urgenţă pe această temă.

Alegerile locale sunt programate pentru data de 5 iunie.

Eugen Nicolicea a mai afirmat că procurorul general Tiberiu Nitu nu ar trebui să demisioneze după dezvăluirile din dosarul DNA privind folosirea coloanei oficiale. Vicepreşedintele UNPR consideră că Tiberiu Nitu este nevinovat, la fel cum îl consideră şi pe şeful său de partid, Gabriel Oprea, pe numele căruia DNA a cerut începerea urmăririi penale.

Potrivit lui Nicolicea, ministrul de interne folosea coloana oficială în baza unui ordin emis încă din 1999 de predecesorul său Constantin Dudu Ionescu.

În plan politic, vicepreşedintele UNPR a declarat că acordul politic cu PSD, înregistrat la tribunal, rămâne valabil şi că formaţiunile vor participa pe liste comune la alegerile parlamentare şi separat la cele locale.