Cu Zebra la Colegiul Tehnic „Costin D. Nenițescu”

Luni 30 octombrie de la ora 10 are loc a treia emisiune din seria specială Cu Zebra la școală, găzduită din nou într-o sala de clasă, de această dată la Colegiului Tehnic Costin D. Nenițescu din București.

Alexandra Niculescu, Robert Alexandru Popa, Ahmed Al Adeny, Andrei Coman și Anda Calotă, elevi în clasa a XI-a, vor fi cei cinci liceenii co-proproducători ai emisiunii realizate de Mihaela Dedeoglu. Ei vor contribui la toate etapele de producție și vor vedea cum se realizează o emisiune radio chiar sub ochii lor, în studioul mobil instalat în liceu.

 

Elevii vor dialoga cu personalități implicate în proiecte de sustenabilitate a mediului înconjurător și reprezentanți ai domeniilor profesionale specifice liceului. Aceștia își propun să ofere o nouă perspectivă asupra responsabilității pe care fiecare tânăr o are față de viitor și a utilității educației, vor face schimb de păreri și vor oferi sfaturi potrivite fiecărui parcurs profesional.

 

Proiectul Cu Zebra la școală abordează dimensiunea urban-culturală și importanța mediului în viața cotidiană, în timp ce atrage atenția asupra lipsei de interes a tinerilor pentru domeniile tehnice și tehnologice în România.

 

Cu Zebra la școală este un demers cultural cu și despre liceeni, în cadrul Programului cultural « București, Oraș participativ », finanțat de către Primăria Capitalei prin ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti.

 

Despre RFI Romania

RFI România rămâne o voce a analizei critice de calitate şi a dezbaterii autentice. Programele în limba română, difuzate în fiecare zi de la ora 7 până la ora 20, sunt concepute și realizate în comun de două redacții, una la București și alta la Paris. Știrile RFI România prezintă actualitatea într-un mod imparțial și serios printr-o abordare atentă, echilibrată, care pune accentul pe verificarea informațiilor și punerea lor în context.

RFI Romania poate fi ascultat în FM la București, Iași, Craiova, Cluj-Napoca, Sibiu, Timișoara şi Chișinău. Alte 60 de posturi de radio locale din țară preiau o parte din programe. Emisiunile pot fi ascultate in direct sau podcast si pe www.rfi.ro .