Laur de Evgheni Vodolazkin

coperta_laur.jpg

Laur de Evgheni Vodolazkin

Considerat o capodoperă a literaturii ruse actuale, bestsellerul Laur este de două ori câştigător al Premiului Bolşaia Kniga – Premiul întâi şi Premiul cititorilor – pe 2013. A primit, în acelaşi an, Premiul Iasnaia Poliana (Lev Tolstoi). Este tradus în peste douăzeci de ţări.

Amintind de filmul Andrei Rubliov şi de romanul Numele trandafirului, bestsellerul “Laur” readuce la viaţă secolul al XV-lea, într-o intrigă străbătând timpul şi spaţiul, cu un personaj complex, care este pe rând vraci, nebun sfânt, pelerin şi călugăr.

Cu o scriitură de o simplitate rafinată, trecând firesc de la real la fantastic şi de la cele lumeşti la cele sfinte, cu un spirit liber în religiozitatea lui inteligentă, cu un umor subtil şi o sensibilitate cuceritoare, Evgheni Vodolazkin ne oferă o carte de o mare frumuseţe şi profunzime, pentru a ne spune o poveste tulburătoare, pe care o numeşte „roman neistoric“.

 

Adaugă un comentariu în modulul Facebook de mai jos şi ai şansa să câştigi cartea "Laur" de Evgheni Vodolazkin.

Cel mai pertinent comentariu este premiat de luni pâna vineri, dar nu pot fi atribuite două premii aceluiaşi participant.

Câştigători:

  • Marina Mihai

  • Gofita Andreea

  • Theodor Marcu

  • Demetrescu Horatiu Gabriel