Parenting necondiționat cu Alfie Kohn

Alfie Kohn, autorul bestseller-ului “Parenting necondiționat” și al noului lansat volum în România “Pedepsiți prin recompense”, a susținut, pentru a doua oară la București, conferințe care au provocat ecouri profunde în rândul părinților din țara noastră.

Conferințele Parenting necondiționat au reunit, pe 22 noiembrie 2014, la Crowne Plaza, peste 500 de părinți dornici să se bucure intens de o relație frumoasă și sinceră cu copiii lor.

Am fost plăcut surprins când am primit invitația de a susține iar conferințe, deși trecuse doar un an de la primul eveniment. Am fost foarte încântat de entuziasmul pe care l-am regăsit la întoarcerea mea în București. Am avut sala plină, oamenii au ascultat cu interes, au fost reflexivi și au pus întrebări provocatoare. Sunt de asemenea onorat de interesul pe care românii îl arată față de cărțile mele", a declarat Alfie Kohn, la plecarea din România.

Conferințele – organizate de TOTUL DESPRE MAME și Monica Reu, trainer de comunicare non-violentă – au fost pline de mențiuni memorabile pentru orice părinte: "Pedepsele ne învață că dragostea durează atâta vreme cât celălalt face ce vrem noi", "Copiii învață să ia decizii bune atunci când sunt lăsați să ia decizii, nu recompensați să urmeze instrucțiuni" sau "Greșelile copiilor sunt probleme de rezolvat împreună, nu infracțiuni care trebuie pedepsite".

"<<Ce fel de oameni ați vrea să fie copiii voștri atunci când vor avea vârsta voastră?>>  Alfie Kohn a început conferințele din 22 noiembrie cu această întrebare. Părinții prezenți în sală au răspuns simplu și sincer, spunând că își doresc ca adulții de mâine - copiii de azi - să fie independenți, responsabili, empatici, altruiști, perseverenți, autonomi... Iar întrebările au continuat: <<Este educația de azi un sprijin sau o piedică pentru ca cei mici să devină astfel de adulți? >>  TOTUL DESPRE MAME și-a propus să poarte aceste întrebări cât mai departe, dincolo de cei 500 de părinți prezenți în sală, având încredere că răspunsurile lor vor da startul schimbării", a spus Despina Bădescu, redactor-șef al platformei www.totuldespremame.ro.

Kohn a povestit pe îndelete totul despre creșterea copiilor bazată pe cooperare și înțelegere. “Aceste conferințe au marcat o zi transformatoare în care 500 de oameni s-au bucurat, s-au lăsat inspirați, zguduiți și impresionați de energia fabuloasă a lui Alfie Kohn: s-au concentrat pe  intenţia lor pe termen lung ca părinţi şi au înţeles cât este de important ca această intenţie să se regăsească în modul în care îşi privesc şi îşi tratează copiii. Ei sunt acum ambasadorii unui nou stil de parenting - prin iubire necondiționată, conectare profundă, cooperare autentică", a explicat Monica Reu, președintele Asociației pentru Comunicare Nonviolentă.

În România, cărțile lui Alfie Kohn, “Pedepsiți prin recompense” și “Parenting necondiționat” sunt  disponibile pentru vânzare pe www.shop.totuldespremame.ro și în rețeaua de librării Humanitas.

 

Despre TOTUL DESPRE MAME:

Platforma TOTUL DESPRE MAME pune la dispoziția părinților și a tuturor celor interesați de creșterea și îngrijirea copiilor informații de cea mai bună calitate din sfera parentingului. Pe TOTUL DESPRE MAME părinții vor găsi interviuri cu specialiști de top, articole documentate, dar în același timp platforma noastră joacă și rolul unui mediu de transmitere a experiențelor reale cu care se confruntă părinții în viața de zi cu zi.

TOTUL DESPRE MAME are o abordare holistică a vieții de familie: de la sănătate la psihologie, de la educație la nutriție, părinții informați ai secolului nostru vor găsi aici o sursă esențiala de cunoștințe verificate și testate.