Confesiunile unui asasin economic

confesiunile_unui_asasin_economic_john_perkins_ed_2014.jpg

Confesiunile unui asasin economic, John Perkins (ed 2014)

Asasinii economici, scrie John Perkins, sunt profesionişti extrem de bine plătiţi care escrochează de miliarde de dolari, ţări din întrega lume. 

Ei redirecţionează bani de la Banca Mondială, de la agenţia SUA pentru Dezvoltare Internaţională (USAID) şi de la alte organizaţii străine de “ajutor” către seifurile corporaţiilor şi către buzunarele puţinelor familii bogate care controlează resursele naturale ale planetei.

Mijloacele lor sunt variate, de la rapoarte financiare frauduloase, alegeri trucate, mită şi şantaj, la sex şi crimă. Confesiunile unui asasin economic, pe care Perkins a fost sfătuit de mulţi să nu le scrie, relatează traseul autorului, de la servitorul îndatoritor la avocatul pasionat de apărarea drepturilor celor oprimaţi. Aflat pe ştatul de plată al unei firme internaţionale de consultanţă, el chiar a fost un asasin economic.

O bombă! Una dintre acele rare situaţii în care cineva adânc implicat în structurile de tip imperialist, guvernamentale/corporatiste dezvăluie în termeni neechivoci aranjamentele ascunse ale acestora. O extraordinară privire din interior şi un curaj moral unic.”, spune John E. Mack, profesor la Harvard și laureat al Premiului Pulitzer.

 

 

 

Adaugă un comentariu în modulul Facebook de mai jos şi ai şansa să câştigi cartea "Confesiunile unui asasin economic".

Cel mai pertinent comentariu este premiat de luni pâna vineri, dar nu pot fi atribuite 2 premii aceluiaşi participant.

Câştigători:

  • Demetrescu Horaţiu Gabriel

  • Ioana Patru

  • Ema Georgiana