12 creatoare care au schimbat istoria

bertrand_meyer-stabley_12_creatoare_coperta.jpg

Coperta cărţii "12 creatoare" de Bertrand Meyer-Stabley

De la Coco Chanel la Vivienne Westwood şi Carven, cu opriri spectaculoase în biografiile unor nume iconice în istoria haute couture, ca Elsa Schiaparelli, Nina Ricci şi Miuccia Prada.

Somptuozitate şi eleganţă lejeră, tragedii personale şi idile cu iz de carte poştală, şampanie, parfumuri fine şi rochii desprinse, parcă, din visul unui Salvador Dalí. Un exerciţiu de rafinament seducător şi de istorie luxuriantă în detaliu, farmec şi stil.

Bertrand Meyer-Stabley

Jurnalist reputat al revistei ELLE, Bertrand Meyer-Stabley e pasionat de celebrităţi şi de modul lor de a se integra, memorabil şi distinct, în cotidian. A lucrat pentru Prinţesa Margaret a Marii Britanii, a scris despre Elton John, Coco Chanel, Rudolf Nureyev, Gala Dalí, James Dean şi mulţi alţii. Dincolo de pasiunea documentării minuţioase a parcursului bibliografic al unor personaje care amprentează puternic istoria socială, Bertrand Meyer-Stabley a editat cu succes unele din cele mai provocatoare texte ale lui Jean Cocteau. În prezent, autorul locuieşte la Nisa şi colaborează cu numeroase publicaţii franceze şi străine.

Coco Chanel nu a făcut modă,  ea este moda. Coco a inventat un stil: simplitatea de lux!“, Cocteau.

Moda trece, stilul rămâne. Moda e creată dintr-o idee amuzantă care se consumă pe loc. Stilul rămâne... ca un copac. Acelaşi copac, dar altul în fiecare primăvară. Oamenii spun că nimic nu se schimbă, însă ei nu se uită în jur...“, COCO CHANEL.

 
 

Adaugă un comentariu în modulul Facebook de mai jos şi ai şansa să câştigi cartea: "12 creatoare care au schimbat istoria" de Bertrand Meyer-Stabley.

Cel mai pertinent comentariu este premiat de luni pâna vineri, dar nu pot fi atribuite 2 premii aceluiaşi participant.

Câştigători:

Teca Andreea

Any Popovici

Suceveanu Stefan