"Lit Kit" de Sandra Newman

concurs-lit-kit.jpg

Concurs: "Lit Kit" de Sandra Newman

Kitul de supravieţuire în literatura occidentală, de la grecii antici la modernişti, un volum sofisticat, autoritar, cinic şi înălţător. Bijuterii pop culture, poveşti cu farse literare, ironii ale sorţii ce i-au copleşit pe titani şi cronici necruţătoare pentru volume ce aveau să devină clasice.

Marile Cărţi, care pe cei mai mulţi dintre noi ne înspăimântă,  marile drame renascentiste printre care am reuşit să ne strecurăm cu abilitate în adolescenţă, prăfuitele ediţii de clasici, dar atât de elegante şi de neatinse pe raftul lor, toate ne fac să ne simţim vinovaţi că nu le-am frunzărit niciodată.

Pornită în misiunea de a repune marile opere la locul cuvenit, Sandra Newman oferă un ghid de lectură fără pereche, purtându-şi cititorii în bucle ludice şi erudite printre delicatese literare captivante, prin labirintul necruţător al literaturii, fără nicio durere, secol cu secol.

Un irevenţios ghid de supravieţuire în literatură, de la Homer, Seneca şi Boccaccio la Molière, Jonathan Swift şi Byron, de la Goethe, Edgar Allan Poe, Oscar Wilde şi Baudelaire la Kafka, T.S. Eliot, James Joyce şi Virginia Woolf, de la Hemingway la Scott Fitzgerald şi Faulkner.

Sandra Newman predă cursuri de literatură şi de scriere creativă la Temple University, la Chapman University şi la University of Colorado şi are o intensă activitate publicistică în presa londoneză – The Observer, Telegraph şi Mail. Locuieşte în Brooklyn.

 

Adaugă un comentariu în modulul Facebook de mai jos şi ai şansa să câştigi una dintre cele mai inteligente şi mai documentate cărţi de umor pe tema literaturii: Lit Kit, de Sandra Newman. 

Cel mai pertinent comentariu este premiat de luni pâna vineri, dar nu pot fi atribuite 2 premii aceluiaşi participant.

Câştigători:

20.03 - Marius Căpraru