Turneului naţional „OGLINZI” se încheie la Palatul „Tinerimea Română” din Bucureşti

      Marţi, 5 octombrie, începând cu ora 19, în Sala Mare a Palatului „Tinerimea Română” din Bucureşti, va avea loc al nouălea şi ultimul concert din cadrul Turneului Naţional „Oglinzi”, sub egida Asociaţiei Culturale Kitharalogos, ai cărui protagonişti sunt chitaristul Costin Soare (www.costinsoare.com), unul dintre cei mai activi şi apreciaţi muzicieni români, şi violonistul Valentin Şerban (www.valentinserban.com), concertmaistru al Orchestrei Române de Tineret, recent câştigător al Concursului Internaţional „George Enescu”.

Cei doi muzicieni vor cânta, atît „în oglindă”, o serie de lucrări spectaculoase pentru vioară şi chitară de Bartok, Paganini şi Piazzolla (de la a cărui naştere se împlinesc 100 de ani), cât şi lucrări solo de Bach, Tárrega, Sor şi Ysaye.

Această întâlnire muzicală prilejuieşte şi lansarea a două albume ale chitaristului Costin Soare, rod a două proiecte distincte: „Oglinzi”, o călătorie sonoră printre cele mai frumoase lucrări pentru chitară din Renaştere până în epoca modernă, un „best of” al turneelor solistice întreprinse în perioada 2017-2019 („De la Bach la Beatles”, „De la Paganini la Piazzolla”, „De la Schubert la Sting”); „Oraşe invizibile şi fiinţe imaginare”, o premieră în peisajul muzical de la noi, un disc care conţine integral muzică contemporană pentru chitară scrisă de compozitori români.

Acest ultim album, cu lucrări inspirate din operele literare omonime de Italo Calvino şi Jorge Luis Borges, reprezintă ajungerea la maturitate a unui proiect unic la noi (proiectul „Musica”), care se desfăşoară de 8 ani la Muzeul Naţional „George Enescu”, de stimulare a compozitorilor importanţi de la noi de a scrie pentru chitară, în cadrul căruia s-au cîntat peste 20 de lucrări în primă audiţie absolută.

Costin Soare va călători cu două chitare, prezentând, alături de instrumentul pe care cântă de peste 7 ani, realizat de lutierul Alexandru Marian, o copie după o chitară Torres, lutierul care a pus bazele chitarei moderne la sfârşitul secolului al XIX-lea, un instrument cu o sonoritate aparte care evocă parfumul unei lumi situată la intersecţia epocilor romantică şi modernă.

      Intrarea la concert este liberă, în limita locurilor disponibile, conform condiţiilor prezentate mai jos. Concertul va fi transmis live streaming pe www.facebook.com/kitharalogos , pe canalul de youtube al asociaţiei, https://www.youtube.com/channel/UCmiQkoKeIhZBZxiNvGkjcwA şi pe pagina de facebook a Radio România Muzical. Mai multe detalii pe www.costinsoare.com, www.facebook.com/kitharalogos şi www.facebook.com/ValentinSerbanViolinist . Piese de pe cele două albume se pot asculta pe www.costinsoare.com , ca şi pe principalele platforme de streaming.

     Intrarea la concert se face pe baza prezentării certificatului verde de vaccinare. Participarea este permisă doar pentru persoanele care sunt vaccinate împotriva virusului SARS-CoV2 şi pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de vaccinare, respectiv persoanele care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi şi a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul SARS-CoV-2. Purtarea corectă a măştii este obligatorie pe întreaga durată a concertului.

Organizator: Asociaţia Culturală Kitharalogos