„Gala de Dragobete”, „Seară franceză” și „Elixirul dragostei”, în această săptămână pe scena Operei Naționale București

afis_seara_franceza_-_25.02.jpg

Sursa imaginii: 
Opera Națională București

Opera Națională București prezintă în săptămâna 22 - 28 februarie 2021 trei titluri dedicate iubirii și vă invită să ne bucurăm împreună de emoția spectacolelor cu public în Sala Mare.

Miercuri, 24 februarie, începând cu ora 18:30, vă invităm la „Gala de Dragobete”, în conceptul regizoral al lui Alexandru Nagy. Orchestra Operei Naționale București va fi condusă de la pupitrul dirijoral de către maestrul Iurie Florea. Sărbătoarea autentică a dragostei va aduce pe prima scenă lirică a țării declarații muzicale de iubire în interpretarea soliștilor Irina Iordăchescu, Iulia Isaev, Mihaela Ișpan, Simona Neagu, Sorina Munteanu, Sorana Negrea, Simonida Luțescu, Madeleine Pascu, Mihaela Stanciu, Crina Zancu, Iordache Basalic, Liviu Indricău, Andrei Lazăr și Lucian Petrean, dar și a balerinilor Raluca Jercea și Maxime Latapie.

 

 Joi, 25 februarie, începând cu ora 18:30, vă propunem primul concert din acest an al Studioului Experimental în Artele Spectacolului Muzical „Ludovic Spiess” intitulat „Seară franceză”, în conceptul regizoral al lui Alexandru Nagy. Concertul readuce în atenția publicului cele mai frumoase fragmente muzicale cu parfum franțuzesc în interpretarea soliștilor Antonela Barnat, Monica Luca, Stanca Maria Manoleanu, Florena Radu, Vasile Chișiu, Adrian Dumitru, Paul Lungu, Horia Sandu și Valentin Vasiliu, acompaniați la pian de către Ioana Maxim și Ștefan Iliescu.

 

 Sâmbătă, 27 februarie, începând cu ora 18:30, vă așteptăm să ne bucurăm împreună de spectacolul  „Elixirul dragostei” de Gaetano Donizetti. Regia spectacolului poartă semnătura lui Marco Gandini, iar la pupitrul dirijoral se va afla maestrul Iurie Florea. Exemplu tipic de operă bufă, „Elixirul Dragostei” este una dintre capodoperele donizettiene, alături de „Don Pasquale”. Partitura este fermecătoare, extrem de grațioasă, farsa fiind deopotrivă extrem de comică și sentimentală. Dintre momentele superbe ale operei se remarcă, în actul I, aria lui Nemorino ,,Quanto è bella”, apoi prezentarea lui Dulcamara ,,Udite, udite” și aria lui Nemorino ,,Una furtiva lagrima”.

 

În această primă etapă de reluare a spectacolelor, pentru a respecta cu strictețe recomandările autorităților privind distanțarea socială, din cele aproape 1.000 de locuri ale Sălii Mari, vor fi disponibile la vânzare doar 30%. 

 

Biletele se pot achiziționa de la Casa de Bilete a Operei Naționale București și online, de pe http://tickets.operanb.ro/.

 

Accesul la spectacole se va realiza cu minim o oră înaintea evenimentului, în condiții de siguranță și respectând normele în vigoare în contextul actual al pandemiei cu virusul COVID-19. Pentru a ne bucura în siguranță de fiecare spectacol, reprezentațiile au fost adaptate pentru a avea o durată de maximum 2 ore, conform normelor oficiale în vigoare. Regulamentul de participare poate fi consultat în link-ul următor: https://operanb.ro/regulament-de-participare-la-spectacole/

 

 *Biletele achiziționate pentru spectacolele anulate și transformate în vouchere pot fi folosite la achiziționarea biletelor la următoarele reprezentații ce vor fi puse în vânzare la Opera Națională București. Mai multe detalii în link-ul: https://operanb.ro/vouchere/