Spectacolul de balet „Lacul lebedelor”, dedicat Românilor de Pretutindeni

Opera Națională București în parteneriat cu Administrația Prezidențială și cu Departamentul pentru Românii de Pretutindeni, dedică un spectacol românilor aflați departe de țară.

De Ziua Românilor de Pretutindeni îi sărbătorim pe toți conaționalii care trăiesc în afara granițelor României și le oferim un eveniment special cu prilejul sărbătoririi și împărtășirii identității românești în întreaga lume.

Astfel, duminică, 31 mai 2020, începând cu ora 18:30, Opera Națională București transmite, în cadrul Seri de Operă Online, spectacolul de balet „Lacul lebedelor” de Piotr Ilici Ceaikovski. Înregistrarea va fi transmisă online pe site-ul  www.operanb.ro/operaonline și pe pagina de Facebook a Operei, precum și pe pagina de Facebook a Departamentului pentru Românii de Pretutindeni, fiind accesibilă publicului pe durata difuzării spectacolului.

(Trailer „Lacul Lebedelor” – Opera Națională București)

Muzica baletului a fost admirată de toată lumea încă de la prima reprezentație. Contemporanii lui Ceaikovski au fost uimiți de caracterul ei nou și de aspectul ei simfonic. Mai târziu, Ceaikovski avea să spună: „Baletul este și el o simfonie”. Curând, compoziția avea să devină cel mai vizionat balet al tuturor timpurilor.

 Ne dorim ca de ziua lor românii din întreaga lume să îi primească în casele lor pe artiștii de acasă, din România, și să știe că gândurile celor din țară se îndreaptă spre ei cu dor.