Ediția germană a romanului Mâța Vinerii, de Doina Ruști, prezentă în expoziția „Strada Lipscani – Leipzigerstrasse”

Romanul Mâța Vinerii de Doina Ruști -  Freitagskatze, în traducerea lui Roland Erb

Romanul Mâța Vinerii de Doina Ruști, apărut recent la Berlin (Klak Verlag), sub titlul Freitagskatze, în traducerea lui Roland Erb, va fi inclus în expoziția „Strada Lipscani – Leipzigerstrasse”, organizată de Ambasada României la Berlin, în colaborare cu Muzeul de Istorie al Municipiului București. Vernisajul a avut loc la Primăria orașului Leipzig, în 6 martie a.c., ora 17.00.

De asemenea, Doina Ruști va prezenta romanul în cadrul Târgului Internațional de Carte de la Leipzig (15-18 martie 2018), unde România este invitată de onoare, cartea fiind cuprinsă atât în programul târgului, cât și în alte evenimente: https://zoom-in-romania.ro/autoren/.

Romanul Mâța Vinerii, apărut la Editura Polirom în anul 2017, propune o poveste fabuloasă, care începe în Piața Lipscani din București și se termină în orașul Leipzig. Este secolul al 18-lea, iar un bucătar, sclav, vânat de toată lumea, răscolește orașul cu bucatele sale.

DOINA RUŞTI este una dintre cele mai apreciate voci feminine ale literaturii contemporane. Tradusă în numeroase limbi, invitată la evenimente internaţionale, s-a impus în special prin romanele cu tematică diversă şi construcţie solidă.

Dintre romanele sale, unele reeditate în colecția „Top 10+”  a Editurii Polirom, amintim Fantoma din moară (2008), roman amplu despre comunismul românesc, distins cu Premiul pentru Proză al Uniunii Scriitorilor din România,  Zogru (2006) și Lizoanca (2009) – recompensat cu Premiul „Ion Creangă“ al Academiei Române.
Manuscrisul fanariot (2015) și Mâța Vinerii (2017), două bestselleruri, au deschis seria ficțiunii istorice.

La Polirom a mai publicat romanul Logodnica (2017).

Doina Ruşti trăieşte în Bucureşti, este profesor universitar şi scenarist.Pagină web: doinarusti.ro

Sursa : Editura Polirom