Actualitatea de marti, 12 decembrie 2017

macron.jpg

Zeci de şefi de stat şi de guvern participă la summitul dedicat climei la Paris de presedintele Emmanuel Macron
Zeci de şefi de stat şi de guvern participă la summitul dedicat climei la Paris de presedintele Emmanuel Macron

Cateava zeci de şefi de stat şi de guvern participă la summitul dedicat climei la Paris de presedintele Emmanuel Macron. O reuniune care consacră Franţa, dar şi Europa, ca lideri ai mobilizării internaţionale pentru frînarea unui fenomen de o gravitate extremă: încălzirea atmosferei datorită activităţilor industriale şi comerciale...

sumarul emisiunii 40 de minute

Comisiile parlamentare avizeaza pe banda rulanta bugetul de stat pe anul viitor. Proiectul ia în calcul o creștere economică de 5,5%, o inflație de 3,1% și un deficit încadrat în ținta asumată. Pe de altă parte, cheltuielile bugetare și cele de personal ar urma să absoarba aproximativ 45% din produsul intern brut, în vreme ce cheltuielile cu investițiile abia vor trece de 4% din PIB. 

In tara, in ultimele 11 luni au fost introduse cu aproape de 5 ori mai multe masini second-hand decat cele noi. Explicatia specialistilor e simpla: este consecinta scoaterii timbrului de mediu.

Iar, președintele francez Emmanuel Macron se va confrunta cu o situație complicată după alegerile regionale desfășurate duminică în Corsica și încheiate cu o victorie zdrobitoare a naționaliștilor corsicani, care cer mai multă autonomie pentru această insulă.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 12 decembrie 2017