Actualitatea de joi, 7 decembrie 2017

iordache.jpg

In pofida protestelor din fata Parlamentului, comisia Iordache merge inainte cu modificarile la legile justitiei
In pofida protestelor din fata Parlamentului, comisia Iordache merge inainte cu modificarile la legile justitiei

În pofida protestelor din fața Parlamentului, comisia Iordache merge înainte cu modificările la legile justiției. Astăzi a fost adoptată o nouă propunere transmisă de Uniunea Națională a Judecătorilor către comisie privind înființarea unei Secții speciale pentru investigarea infracțiunilor comise de judecători și procurori. Un alt amendament, adoptat, care a fost propus de Guvern, prevede că DNA nu va mai putea înfiinţa servicii teritoriale fără avizul CSM.

sumarul emisiunii 40 de minute

Consiliul de securitate al ONU se va reuni maine pentru a discuta statutul Ierusalimului, dupa ce Statele Unite au anuntat ca isi vor muta ambasada de la Tel Aviv.  Mii de palestinieni protestează violent în mai multe oraşe din Cisiordania şi Fâşia Gaza faţă de hotărârea preşedintelui Donald Trump.

Peste 45.000 de partizani ai independentei Cataloniei au iesit, astazi pe strazile din Bruxelles, pentru a cere ajutorul UE. Carles Puigdemont, preşedintele destituit al regiunii separatiste, vizat de proceduri judiciare în Spania, a anunţat că ”pentru moment” rămâne în Belgia.

Unu din zece părinţi nu şi-ar lovi niciodată copilul, iar unu din doi crede că lovirea este spre binele copilului, arată un raport al Fundaţiei World Vision România, care cuprinde o caracterizare a principalelor şapte tipologii de părinţi din România care au o atitudine violentă faţă de propriii copii, precum şi motivele invocate cel mai frecvent de părinţi pentru a justifica lovirea copilului.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 7 decembrie 2017