Actualitatea de marti, 5 decembrie 2017

Regele Mihai a încetat din viață........Era ultimul monarh care supraviețuise celui de-al doilea război mondial. Custodele Coroanei, Principesa Margareta, va face o "declarație către țară", în mai puțin de o oră......Suveranul va fi înmormântat la Curtea de Argeș, alături de Regina Ana. Mâine urmează să fie făcut public, în detaliu, programul funeraliilor.

sumarul emisiunii 40 de minute

Indicele Robor la 3 luni a crescut pana la nivelul de 2,22%, un nou record al ultimilor trei ani ......In context, BNR recomanda negocierea unor credite cu dobândă fixă, după ce milioane de români au luat imprumuturi cu dobândă variabilă.....Cat de binevenita e sugestia reprezentantilor Bancii Centrale discutam in aceasta seara......

Partidele separatiste catalane au intrat de astazi în campanie, în vederea alegerilor regionale din 21 decembrie, o campanie in care principalii candidaţi sunt în închisoare sau în exil. Intre timp, Spania a retras mandatele europene de arestare emise pe numele lui Carles Puigdemont şi pe numele a  patru dintre foştii săi miniştri care au fugit împreună cu el în Belgia.

În ciuda crizei ce afectează regiunea, Kuweitul găzduieşte un summit al Consiliului Cooperării în Golf. Primul semnal pozitiv este anunţul făcut de emirul Qatarului că va participa la aceasta reuniune. In ultima vreme Qatarul a fost tinta unor critici şi chiar sancţiuni, sub acuzaţia că sprijină terorismul şi că are o atitudine prea apropiată de Iran, marele rival al saudiţilor în regiune.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 5 decembrie 2017