Actualitatea de joi, 23 noiembrie 2017

mihai_tudose_1.jpg

Guvernul Tudose rezista motiunii de cenzura
Guvernul Tudose rezista motiunii de cenzura

Guvernul Tudose rezista motiunii de cenzura. Au fost doar 159 de voturi in favoarea demersului initiat de liberali. Ca motiunea sa treaca era nevoie de cel putin 233 .…….In paralel cu momentul dezbaterii si votului asupra motiunii, mii de persoane au protestat la Palatul Parlamentului la chemarea PNL…..

sumarul emisiunii 40 de minute

Curtea Constitutionala constata ca nu exista conflict intre Guvern si DNA in cazul anchetei Belina. Altfel spus, procurorii pot ancheta ordonanta de urgenta prin care parti din insula Belina si bratul Pavel au trecut din proprietatea statului in cea a judetului Teleorman. Presedintele Senatului, Calin Popescu Tariceanu sesizase Curtea in aceasta speta.

Amendamentele depuse la Legile Justiției se dezbat și astazi în comisia specială condusă de Florin Iordache, dupa ce ieri parlamentarii PNL au parasit sala acuzand un simulacru de dezbatere. Intre altele, a fost adoptat  amendamentul prin care președintele nu mai poate refuza numirea magistraților simpli. O propunere a Uniunii Nationale a Judecatorilor.  

Parlamentarul şi omul de afaceri rus Suleiman Kerimov, arestat de poliţia franceză pe aeroportul din Nisa în legătură cu un caz de evaziune fiscală, va compărea în faţa instanţei în vederea plasării sale sub investigaţie judiciară. Ancheta se concentrează pe achiziţionarea mai multor reşedinţe de lux pe Riviera franceză prin intermediul unor companii-fantomă, ceea ce i-a permis lui Kerimov să plătească taxe mai mici statului francez.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 23 noiembrie 2017