Actualitatea de joi, 16 noiembrie 2017

aragaz.jpg

Ministrul Energiei Toma Petcu a dat explicatii în cadrul comisiei parlamentare de anchetă a ANRE, pe fondul cresterii pretului energiei
Ministrul Energiei Toma Petcu a dat explicatii în cadrul comisiei parlamentare de anchetă a ANRE, pe fondul cresterii pretului energiei

Ministrul Energiei Toma Petcu a dat explicații în cadrul comisiei parlamentare de anchetă a ANRE, pe fondul creșterii prețului energiei. El spune că scumpirile au apărut din cauza condițiilor meteo, dar și a dificultăților în activitatea de extracție.

sumarul emisiunii 40 de minute

Contre intre Administratia Penitenciarelor si ministrul Justitiei. ANP sustine ca peste 1.200 de deţinuţi au fost eliberaţi în prima lună de la aplicarea legii recursului compensatoriu si ca într-un an cifra va depăşi 8.000. Tudorel Toader considera ca informaţia este absolut eronată si ca doar 650 de oameni au iesit din spatele gratiilor.

Desi pe hartie exista, institutia Avocatului Copilului nu functioneaza. E nevoie de lobby serios la Guvern şi Parlament pentru o finanţare adecvată, spune Avocatul Poporului Victor Ciorbea. Asta in timp ce specialistii sunt de parare ca în România respectarea drepturilor copilului ridica semne de intrebare.

Si…sunt dezbateri aprige în Franţa după ce în urmă cu câteva zile un bărbat judecat pentru violarea unei fete de 11 ani a fost achitat. Judecatorii au considerat  că nu a fost vorba de un viol câtă vreme fata şi-a dat consimţământul. In context, autoritatile dar si o serie de ONG-uri vor introducerea unei legi privind consimţământul sexual al minorilor.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 16 noiembrie 2017