Actualitatea de joi, 9 noiembrie 2017

csm.jpg

CSM a dat aviz negativ proiectului de modificare a legilor justitiei, asumat de Parlament
CSM a dat aviz negativ proiectului de modificare a legilor justitiei, asumat de Parlament

CSM a dat aviz negativ proiectului de modificare a legilor justiției. asumat de Parlament. Punctul de vedere al Consiliului este unul consultativ.

sumarul emisiunii 40 de minute

Acuzatii grave ale Asociatiei pentru Protectia Pacientilor!  Minerul ranit grav in urma exploziei de la mina Uricani care a murit in aceasta dimineata la spitalul de arsi din capital, si-a pierdut viata din cauza infectiilor intraspitalicesti. Ministerul Sănătății a cerut un control la unitatea medicala...

Euro creşte din nou, după ce ieri, in contextul revolutiei fiscale, a depăşit pragul de 4,6 lei. Pe de alta parte, guvernatorul BNR atrage atentia ca preturile vor creste mai repede decat se anticipase. Inflatia ar putea urca la 2.7% in decembrie 2017 si 3.2% in decembrie 2018. Si Comisia Europeană formuleaza un avertisment dur după revoluţia fiscală a Guvernului. O creştere economică mai mică în 2018 şi un deficit mult peste ţinta de 3% asumată de România, este previziunea economică a Comisiei, publicată astăzi.

Iar etapa chineza a turneului asiatic al presedintelui american este prezentata de anturajul acestuia ca un mare succes. Donald Trump considera ca relatiile cu omologul sau Xi Jinping se afla sub semnul unei bune alchimii si cifrele stau marturie.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 9 noiembrie 2017