Play
Ascultă RFI Romania
Play
Ascultă RFI France
Ascultaţi


Rețea națională de autostrăzi? Poate în 10 ani (deputat Cătălin Drulă)

santier_autostrada_1.jpg

Planul National de Redresare si Rezilienta a primit aprobarea finala
Șantier autostradă
Sursa imaginii: 
RFI

România este departe de a pune la punct un sistem național de transport coerent și modern, care să includă autostrăzi, căi ferate rapide și căi navigabile. Un termen realist pentru realizare ar fi minim 10 ani.

În declarațiile oficiale apar mereu referiri la kilometri de autostradă care...ar urma să fie construiți în scurt timp. Este doar un discurs electoral pentru că în domeniu lucrurile nu se schimbă peste noapte, spune la RFI deputatul USR Cătălin Drulă. E nevoie de mai mulți ani pentru a pune la punct un proiect, pentru organizarea licitațiilor și apoi pentru realizarea efectivă a lucrărilor, spune fostul șef al Asociației ”Pro Infrastructura”, organizației neguvernamentală cu activitate în domeniu.

Bani au fost destui și mereu pentru ca România să construiască autostrăzi de la un capăt la altul, dar a lipsit voința politicienilor care nu se mulțumesc cu proiecte gata peste mult timp, mai spune deputatul Cătălin Drulă.

La această situația, care nu va fi rezolvată prea curând, se adaugă în ultima vreme discursurile liderilor politici, chiar și al premierului, de reproș la adresa companiilor care solicită în van construcția unei autostrăzi măcar care să traverseze Munții Carpați.

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânz: http://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

 
Ascultă interviul acordat RFI de deputatul USR Cătălin Drulă