Actualitatea de marti, 7 noiembrie 2017

robu.jpg

Nicolae Robu, primarul Timișoarei

Guvernul va compensa cu sume suplimentare din bugetul de stat scăderea veniturilor bugetelor locale, în urma diminuării impozitului pe venit de la 16 la 10%. Însă nu toți primarii sunt convinși că soluția executivului va avea efecte…. Între timp, premierul ne asigură că măsurile fiscale anunţate, inclusiv trecerea contribuțiilor exclusiv în sarcina angajatului, vor fi adoptate în şedinţa de mâine a Guvernului.

sumarul emisiunii 40 de minute

Mergem la Bruxelles ca să cerem Europei să intervină în conflictul catalan! Este mesajul celor două sute de primari secesioniști care protesteaza astăzi in capitala belgiana  pentru independența Cataloniei. In oras  se afla fostul președinte Carles Puigdemont și patru dintre miniștrii recent demisului executiv de la Barcelona. 

Rusia marcheaza astazi o suta de ani de la Revolutia bolsevica din octombrie care a insemnat instaurarea comunismului in aceasta tara. Vladimir Ilici Lenin a fost figura centrală a Revoluţiei iar controversele din jurul său au fost nenumărate.

Donald Trump promite în Coreea de Sud ''să rezolve totul'' în ce privește politica față de Phenian. Prima vizită oficială a președintelui american intervine după mai multe luni de degradare continuă a situației în peninsula divizată. Maine presedintele american ajunge in China.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 7 noiembrie 2017