Actualitatea de luni, 30 octombrie 2017

colectiv.jpg

Colectiv, doi ani: au fost începute patru anchete penale, dar nici pana acum nu există niciun vinovat
Colectiv, doi ani: au fost începute patru anchete penale, dar nici pana acum nu există niciun vinovat

Doi ani de la tragedia din Colectiv …. 65 de tineri au murit, alți 200 au fost răniți… Au fost începute patru anchete penale, dar nici până acum nu există vreun condamnat.

sumarul emisiunii 40 de minute

Spania urmeaza sa preia astazi controlul asupra Cataloniei. Procurorul general de la Madrid a anunţat că liderii separatişti vor fi acuzaţi de rebeliune…..Sunt acuzații extrem de grave, care pot duce la pedepse cu închisoarea de până la 30 de ani….

Ancheta din Statele Unite care vizeaza posibila implicare a Rusiei in alegerile prezidentiale de anul trecut intra intr-o noua etapa odata cu inculparea unui oficial de rang inalt…Este vorba despre fostul director al campaniei  lui Donald Trump, Paul Manafort,  care urmeaza sa se predea astazi procurorului special al Departamentului Justiţiei ce coordoneaza aceasta ancheta…..

Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Petroșani au deschis dosar penal in urma  accidentului produs într-o galerie din Mina Uricani…un miner a murit, alti trei sunt raniti…..doi salvatori au ajuns si ei la spital, intoxicati….. 

Iar in Franta premierul anunta de anul viitor  o reforma de amploare a invatamantului superior cu scopul de a reduce rata de esec…. Un miliard de euro vior fi alocati proiectului pentru următorii cinci ani. 

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 30 octombrie 2017