Actualitatea de marți, 10 octombrie 2017

doi.jpg

Mihai Tudose: Joi vor fi anuntati ministrii remaniati
Mihai Tudose: Joi vor fi anuntati ministrii remaniati

Remanierea mai așteaptă. Deocamdată au fost stabiliți remaniabilii. Este concluzia întâlnirii de astăzi dintre liderul PSD Liviu Dragnea și premierul Mihai Tudose. Mai devreme în cursul zilei, șeful Guvernului a avut o întrevedere cu președintele Klaus Iohannis pentru a vorbi despre tensiunile politice.

sumarul emisiunii 40 de minute

Sindicatele din Franţa au făcut un apel către milioanele de angajaţi din sectorul public să participe la greva de o zi, în cadrul acţiunii împotriva planurilor de reformă ale preşedintelui Emmanuel Macron. Acestea vizeaza îngheţarea salariilor şi eliminarea a zeci de mii de locuri de muncă din sectorul public din Franţa în următorii cinci ani. Amploarea acestei mobilizări este fără precedent în ultimii zece ani.

Atentia intregii Europe este concentrate pe Catalonia unde astazi liderul separatist Carles Puidgemont este asteptat sa sustina un discurs în Parlamentul regional şi să anunţe în mod unilateral independenţa Cataloniei….Dar după o săptămână de presiuni de la Madrid, de la Uniunea Europeană şi de la sutele de mii de oameni au care au demonstrat în toată ţara pentru unitate naţională, separatiştii par să-fi pierdut determinarea.

Apartamentele s-au scumpit cu 30% faţă de 2014, indica datele unui site de specialitate …Cel mai semnificativ avans al pieţei s-a produs în Cluj-Napoca…..Timişoara este singurul dintre marile oraşe analizate în care preţurile apartamentelor au scăzut în septembrie.

Angela Merkel si Emmanuel Macron deschid astazi Targul de Carte de la Frankfurt. Literatura franceza este invitatul de onoare al celei mai mari manifestari de profil din lume.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttp://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 10 octombrie 2017