Problema ține de statutul juridic complicat al lui Liviu Dragnea – Cristian Pîrvulescu

tudose_dragnea.jpg

Premierul Mihai Tudose și președintele PSD, Liviu Dragnea
Premierul Mihai Tudose și președintele PSD, Liviu Dragnea
Image source: 
RFI

”Nu aş putea spune că suntem într-un moment fericit al relaţiei dintre noi doi, o sa ne lămurim”, spune premierul Mihai Tudose despre colaborarea cu liderul PSD Liviu Dragnea. Primul ministru recunoaște că s-a gândit chiar la demisie. Deocamdată vrea o remaniere.

Va exista o remaniere pentru că premierul Mihai Tudose este supărat că în unele ministere lucrurile nu merg, spune prim-vicepreşedintele PSD Nicolae Bădălău, după o şedinţă de urgență a liderilor partidului.

De partea sa, șeful PSD Liviu Dragnea spune că nu se poate vorbi de o criză în formațiunea sa politică; totuși a convocat pentru joi la ora 17.00 Comitetul Executiv Naţional, pentru că deciziile se iau în acel for.

”La partid se fac discuţii politice, nu discuţii bărbăteşti. Eu am convocat Comitetul Executiv naţional pentru joi de la ora 17.00. Am vorbit şi cu domnul preşedinte Tăriceanu, joi la ora 16.00, o să facem o coaliţie. Şi pentru că, fiind vorba de intenţii de remaniere, astea sunt structurile statutare unde se discută, în partid”, a spus Dragnea. Despre o eventuală criză guvernamentală, liderul PSD a afirmat: ”Sper să nu ajungem acolo. Remanieri se mai fac, dacă sunt argumente”.

Noile tulburări între guvern și PSD, care seamănă cu cele din ultimele zile ale cabinetului Sorin Grindeanu, au ieșit la iveală după ce premierul Mihai Tudose a anunţat că o remaniere guvernamentală va avea loc în această săptămână, precizând că sunt vizaţi trei miniştri cu probleme penale, dar şi cel puţin alţi doi membri ai executivului.

Deja par prea multe scandaluri politice pentru un singur ciclu electoral, comentează situația analistul politic Cristian Pîrvulescu.

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânz: http://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

Ascultă interviul acordat RFI de analistul politic Cristian Pîrvulescu
607

Facebook comments