Actualitatea de joi, 5 octombrie 2017

proteste.jpg

Vineri toate confederatiile sindicale  merg la discutii cu premierul Tudose
Vineri toate confederatiile sindicale merg la discutii cu premierul Tudose

Renunță Executivul la transferul contribuţiilor de la angajator către angajat? Răspunsul este incert chiar și după protestele din ultimele două zile, când mii de oameni au cerut acest lucru, în stradă. Maine sunt programate negocieri cu toate confederațiile sindicale.

sumarul emisiunii 40 de minute

Curtea Constituţională spaniolă interzice sesiunea de luni a Parlamentului regional catalan. Este de asteptat ca in sedinta de la inceputul saptamanii viitoare sa fie emisa o declarație unilaterală de independență a Cataloniei.

SRI  se află în afara oricărui joc de putere si a încheiat orice fel de legătură cu trecutul nefast de dinainte de 1989. Sunt declaratiile directorului Serviciului, Eduard Hellvig care spune că institutia a predat CNSAS toate dosarele solicitate de Consiliu, referitoare la cadre stabilite prin sentințe judecătorești ca fiind ”lucrători ai Securității”.

Scriitorul britanic de origine japoneza Kazuo Ishiguro câștiga anul acesta premiul Nobel pentru literatură. Specialistii considera ca decernarea distinctiei unuia din cei mai renumiti autori de fictiune contemporani marcheaza o reintoarce catre interpretarea mai clasica a literaturii dupa ce in 2016 premiul pentru literatura i-a a fost acordat cantaretului american Bob Dylan.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minutehttp://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 5 octombrie 2017