Actualitatea de marti, 26 septembrie 2017

macron.jpg

Sorbona: presedintele francez a vorbit despre masurile de reformare a Europei
Sorbona: presedintele francez a vorbit despre masurile de reformare a Europei

De la prestigioasa universitate Sorbona, președintele francez a vorbit astăzi despre măsurile de reformare a Europei. Emmanuel Macron a propus o serie de „proiecte cheie” pentru  reașezarea Uniunii Europene și o foaie de parcurs, pentru o perioadă de zece ani.

sumarul emisiunii 40 de minute

DNA sesizeaza Consiliul Superior al Magistraturii in cazul Belina. CSM trebuie sa analizeze daca declaraţiile ministrului Justiţiei conform cărora procurorii nu pot verifica legalitatea hotărârilor de Guvern sunt de natură să afecteze independenţa sistemului judiciar. Laura Codruta  Kovesi considera că ministrul a indus opiniei publice ideea că activitatea procurorilor nu se desfăşoară în limitele cadrului legal.

 Split TVA ar putea să se aplice anul viitor numai firmelor care au contracte cu statul , pentru celelalte companii pe tot parcursul anului viitor sistemul va fi optional.  Este o modificare opearata de senatorii din Comisia de Buget-Finanţe. De cand a fost adusa in discutie plata defalcata a TVA a fost criticata atat de reprezentanţi ai mediului de afaceri, cat si de consultanţi fiscali şi bănci.

România depune astăzi candidatura pentru găzduirea Agenției Europene a Medicamentului. Cu sediul la Londra în acest moment, Agentia este un organism descentralizat al Uniunii Europene, care are ca principală responsabilitate protecția și promovarea sănătății publice, prin intermediul evaluării și supravegherii tratamentelor destinate uzului uman.

Ne uitam si pe un raport despre patrimoniul cultural. În România există 30.000 de monumente istorice de mare importanţă. În ultimii 25 de ani au fost restaurate pe bani publici doar putin peste o mie dintre ele….

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minure din data de 26 septembrie 2017