Fostul ministru român de externe Cristian Diaconescu : ”Am senzația că se execută o agendă care este exterioară Ungariei”

invitatul_zilei_cristian_diaconescu.jpg

Fostul ministru de externe, Cristian Diaconescu, Invitatul Zilei la Actualitatea de Prânz.
Sursa imaginii: 
RFI

Ungaria amenință România cu blocarea aderării la Organizația pentru Cooperare și Dezvoltare Economică, prevăzută joi, din cauza situației Liceului Romano Catolic de la Târgu Mureș. Pentru București, aderarea e un obiectiv extrem de important și lovitura ar fi grea.

Ar fi pentru prima oară din 1989 când Ungaria a obținut condamnarea României de către Comisia de la Geneva când un subiect de dispută bilaterală e folosit împotriva României pe plan internațional. Invitatul zilei la Actualitatea de Prânz este fostul ministru român de externe Cristian Diaconescu. Lea Berzuc l-a întrebat pe cunoscutul diplomat dacă, în opinia sa, Budapesta va merge până la capăt mâine mai ales că, așa cum spunea premierul Mihai Tudose, un astfel de gest va strica grav relațiile bilaterale și interesele economice comune în condițiile în care recent chiar Budapesta recunoștea că România joacă un rol important pentru economia ungară ca a doua piață de export și gazdă pentru companii mari precum MOL sau OTP?

 

Toate edițiile emisiunii Actualitatea de prânzhttp://www.rfi.ro/tag/actualitatea-de-pranz

 
Invitatul Zilei la Actualitatea de Prânz, fostul ministru de externe Cristian Diaconescu.