Actualitatea de JOI, 6 iulie 2017

varsovia.jpg

Romania ar putea gazdui summitul Initiativei celor trei mari de anul viitor
Romania ar putea gazdui summitul Initiativei celor trei mari de anul viitor

România ar putea găzdui anul viitor summitul  ”Iniţiativei celor Trei Mări” …Reuniunea din acest an are loc chiar astăzi la Varșovia. Invitat special în Polonia este preşedintele american, Donald Trump.

sumarul emisiunii 40 de minute

De săptămâna viitoare vaccinurile impotriva rujeolei vor fi livrate direct la Direcţiile de Sănătate Publică; avem aproape 600.000 de doze, spune ministrul Sanatatii. Peste 200 de noi cazuri de rujeolă au fost înregistrate în ultima săptămână la nivel naţional, cu 31 de decese de la debutul epidemiei, în toamna anului trecut.   

Ministrul Agriculturii cere producătorilor de pepeni ca de acum înainte să-și eticheteze marfa. Pe etichetă trebuie să se regăsească localitatea de origine, data obţinerii produsului şi preţul de vânzare. Ce spun fermierii, aflați în această seară…

A început a 71-a editie a  Festivalului Internaţional de teatru de la Avignon. 41 de spectacole figurează în secţiunea oficială a manifestării, In. Iar în secţiunea neoficială, Off, care ia startul mâine, figurează 1416 spectacole.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

Emisiunea 40 de minute din data de 6 iulie 2017