Actualitatea de vineri, 23 iunie 2017

emmanuel-macron.jpg

Emmanuel Macron va vizita România, la invitaţia preşedintelui Iohannis.
Emmanuel Macron va vizita România, la invitaţia preşedintelui Iohannis.

Emmanuel Macron va vizita România, la invitaţia preşedintelui Iohannis. Cei doi sefi de stat s-au vazut la Bruxelles, in marja Consiliului European de vara.

sumarul emisiunii 40 de minute

Cetăţenii europeni din Marea Britanie vor avea aceleaşi drepturi ca şi acum, după ieşirea ţării din Uniunea Europeană. Este anunţul făcut de premierul Theresa May la implinirea unui an de la referendumul prin care Londra alegea sa paraseasca forul comunitar. Membru din 1973, Regatul Unit va deveni  primul stat care va  părăsi  clubul european.

Primul an de mandat al primarului Gabriela Firea a fost unul plin de promisiuni, insa cu putine realizari. In ceea ce priveste traficul rutier si poluarea, cele mai mari probleme ale Capitalei, nu s-a facut aproape nimic.  Un interviu cu Irina Zamfirescu de la Active Watch..

4 tari arabe care boicoteaza Qatarul pentru presupusul sprijin acordat de acesta terorismului au trimis la Doha o lista cu 13 solicitari, printre care inchiderea postului de televiziune Al-Jazeera si reducerea legaturilor cu Iranul, in incercarea de a pune capat celei mai grave crize din zona din ultimii ani.

 

Toate edițiile emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
Emisiunea 40 de minute din data de 23 iunie 2017