Cea mai mare ediție Food Revolution by Jamie Oliver la București

cover_ppt.png

Food Revolution Day 2017 are loc in 20 mai
Food Revolution Day 2017 are loc in 20 mai

La București are loc în luna mai cel mai mare eveniment de nutriție al primăverii: Food Revolution Day. Programul este implementat la nivel mondial de Jamie Oliver și are ca scop educația alimentară a copiilor ca fundament al unei vieți sănătoase.

La București, unul dintre evenimentele Food Revolution Day 2017 este organizat de Larisa Petrini, Health Coach și fondator reLife Wellness, alaturi de alti 18 ambasadori Food Revolution din 5 orașe ale țării. Cei 19 revolutionari și-au unit forțele pentru a organiza cea mai mare ediție Food Revolution de până acum din România. Participarea este gratuită, iar atelierele de gătit sănătos pentru părinți și copii vor avea loc în 20 mai, începând cu ora 10.30, la Conacul Golescu Grant.

Pana acum s-au înscris la eveniment peste 400 de copii și părinți care vor pregăti rețetele cunoscutului Jamie Oliver, împreună cu nutriționiști, bloggeri și vedete care participă la eveniment. Pentru că un stil de viață sănătos nu înseamnă doar hrană adecvată, ci și mișcare, părinții se pot bucura de o oră de sport oferită de partenerii evenimentului - Revvolution - Powered by Valentin Vasile.

Despre temele de anul acesta ale Food Revolution Day, dar și despre principiile unei alimentații echilibrate am stat de vorbă cu ambasadorii Food Revolution: Larisa Petrini, Health Coach și fondator reLife Wellness și Andreea Carmen Radu, nutrition coach și food blogger. 

Misiunea părinților este de a crea obiceiuri alimentare sănătoase

Larisa Petrini punctează subiectele de anul acesta ale Food Revolution Day: "Temele de anul acesta pe care le vom aborda și noi în cadrul evenimentului sunt no junk și fair marketing, cu referire la etică în mod particular și la felul în care produsele de tip junk sunt promovate copiilor, prin reclame, pomoții și campanii. De multe ori, producătorii abordează copiii în mod direct, din păcate chiar și în școli."

Depre obiectivele ambasadorilor, Andreea Carmen Radu: "Rolul ambasadorului Jamie Oliver este acela de a reînvia în cadrul familiei dorința de a găti împreună. Scopul nostru este de a demostra că a pregăti masa acasă, cu mâna ta, poate fi mult mai interesant decât a o lua de pe raft. Sperăm ca mesajul  nostru să ajungă unde trebuie, adică la părinți. Obiceiurile bune de dobândesc în familie, iar eu eu cred că oferirea unor alternative sănătoase în ce privește alimentația e una din cele mai importante misiuni ale părinților."

Ediții anterioare ale emisiunii Sănătatea FM: http://www.rfi.ro/tag/sanatatea-fm

 
Emisiunea Sanatatea FM din 26 aprilie 2017