Oltea și Andrei Tudose: Relația părinte-copil, dincolo de situațiile ideale din cărți

Dincolo de teoriile ideale din cărțile de parenting, relația dintre părinte și copil este o provocare continuă, în mișcare, cu suișuri și coborâșuri, influențată de multe variabile.
Ce faci când începi să eviți magazinele pentru că copilul ar mânca numai dulciuri? Cum impui limite în relația cu copilul? Care e importanța și frumusețea "timpului special" cu copilul și cum faci din asta o bucurie și pentru tine?

Oltea şi Andrei Tudose sunt părinți și terapeuți. Au creat programul împreună programul Școala Vieții de Cuplu despre care găsiți detalii aici si aici. În această ediție a Sănătatea FM vorbesc despre dinamica relației părinți-copii și mai ales despre raportarea părintului la propriul copil:

“Încă de când erau mici, intenția noastră era să creștem copii fericiți și conectați cu ei. Pentru noi nu a fost un țel să aibă note mari sau să fie buni la o materie în mod special. Ne-am dorit să cream cadrul în care ei să se poată descoperi cu cât mai multă bucurie de viață. Așa că ne-am pus în pielea lor și ne-am decis că nu vrem să îi forțăm într-o anumită direcție pentru și noi, ca adulți, ne dorim același lucru: să fim fericiți, să trăim cu bucurie” spune Oltea Tudose.

Andrei Tudose vorbește despre importanța timpului special cu copiii și dă câteva exemple despre cum pot fi alese cele mai potrivite activități pentru acest interval de conectare. 

Ediții anterioare ale emisiunii Sănătatea FM: http://www.rfi.ro/tag/sanatatea-fm

 
ASCULTĂ emisiunea: Oltea și Andrei Tudose, intervievați de Ioana Hașu-Georgiev.