Actualitatea de miercuri, 5 aprilie 2017

tudorel.jpg

Fara prag pentru abuzul in serviciu in proiectul de modificare a Codurilor Penale
Fara prag pentru abuzul in serviciu in proiectul de modificare a Codurilor Penale

Proiectul de modificare a codurilor penale a fost elaborat şi va fi trimis Parlamentului. Documentul pleaca de la Ministerul Justitiei fara un prag pentru abuz în serviciu…"Dacă legiuitorul va aprecia pe parcurs să impună un prag, are libertatea să o facă", spune ministrul Tudorel Toader….

sumarul emisiunii 40 de minute

Parlamentul European îşi prezintă astazi în linii mari planul de negociere pentru ieşirea Marii Britanii din Uniune. Deşi nu vor avea un rol crucial în timpul negocierilor, eurodeputatii sunt cei care vor ratifica Brexitul, după doi ani de discuţii. 

Reprezentanți ai 70 de state și organizații internaționale, printre care Uniunea Europeană și ONU, participa la Bruxelles la o conferință de două zile pe tema reconstrucției Siriei.  

Guvernul de la Chişinău a anunţat că renunţă la importurile de energie electrică din Transnistria si se indreapta spre furnizori din Ucraina. Insa situatia instabila din Donbas si insuficienta volumului de energie pe care ucrainienii il pot exporta, ar putea readuce in joc centrala de la Cuciurgan.

 

Ediții anterioare ale emisiunii 40 de minute: http://www.rfi.ro/tag/40-de-minute

 
emisiunea 40 de minute din data de 5 aprilie 2017