Actualitatea de joi, 9 martie 2017

iohannis_bruxelles.jpg

Klaus Iohannis considera ca nu trebuie să dezvoltăm proiecte exclusiviste în Uniunea Europeana
Klaus Iohannis considera ca nu trebuie să dezvoltăm proiecte exclusiviste în Uniunea Europeana

Summit european la Bruxelles! Pe agenda, Europa cu doua viteze, unul din scenariile post-Brexit avansate de presedintele Comisiei Europene. Presedintele Klaus Iohannis considera ca nu trebuie să dezvoltăm proiecte exclusiviste în cadrul Uniunii.

sumarul emisiunii 40 de minute

Euro  face un pas inapoi si este cotat oficial astazi la 4,54 lei pentru o moneda unica, in scadere cu  0,56 bani față de valoarea din ședința precedenta. Despre evolutia cursului, in aceasta seara.

Cand va spunem si ca un nou partid ar putea sa apara pe scena politica, al premierului Dacian Ciolos care spune asa: “Interesul nostru e să dăm o alternativă politică credibilă pentru următoarele alegeri, dar și până atunci”. Un prim pas va fi lansarea unei inițiative civico-politice.

Aproximativ 200 de puşcaşi marini au fost mobilizaţi în Siria, pentru a-i respinge pe luptatorii  Statului Islamic din Rakka, un oraş proclamat de jihadişti capitala ”califatului”. Pe de altă parte, administraţia Trump se pregăteşte să trimită până la 1.000 de militari  în Kuwait, cu scopul de a accelera ofensiva împotriva organizatiei teroriste atât în Siria, cât şi în Irak.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 9 martie 2017