Actualitatea de luni, 27 februarie 2017

dna.jpg

CCR a stabilit ca exista un conflict intre Ministerul Public si DNA privind OUG 13
CCR a stabilit ca exista un conflict intre Ministerul Public si DNA privind OUG 13

Curtea Constitutionala admite existenţa conflictului juridic între Ministerul Public şi Guvern pe tema anchetei privind ordonanta 13. Este vorba de sesizarea depusă în urmă cu aproximativ trei săptămâni de preşedintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, privind anchetarea mai multor membri din Guvernul Grindeanu de către procurorii DNA, în cazul adoptării Ordonanței 13.

sumarul emisiunii 40 de minute

5 infracţiuni în legătură cu adoptarea ordonantei 13 vor fi acum anchetate de Parchetul General. Procurorii DNA au făcut refăcut traseul instituţional al documentului şi au constat mai multe nereguli.  Pentru ca sunt infractiuni care nu intra in atributiile procurorilor anticoruptie, dosarul a fost trimis la Parchetul General.

Doi pacienti au murit dupa transfuzii de sange realizate vineri la spitalul Filantropia din Craiova. Alti bolnavi ar fi acuzat stari de rau dupa ce au primit ingrijiri medicale in Sectia de Hematologie a unitatii medicale.  Politia ancheteaza cazul.

 Iar Donald Trump a anunţat că nu va participa la Dineul Asociaţiei Corespondenţilor de la Casa Albă din data de 29 aprilie. Este primul preşedinte american din ultimii 36 de ani care nu asistă la acest eveniment.

 
Emisiunea 40 de minute din data de 27 februarie 2017