Actualitatea de miercuri, 22 februarie 2017

chirica.jpg

Mihai Chirica, primarul Iasiului, ramane fara functiile din PSD
Mihai Chirica, primarul Iasiului, ramane fara functiile din PSD

Patru schimbari au fost operate in guvern. Tudorel Toader, fost judecator la Curtea Constitutionala, este propus ministru al Justitiei. Pe de alta parte conducerea PSD a hotarat sa-l sanctioneze pe Mihai Chirica, primarul Iasiului care a pierdut toate functiile detinute in PSD.

sumarul emisiunii 40 de minute

Primăria Capitalei și reprezentanții taximetriștilor anunță revizuirea regulamentului privind organizarea serviciului public de transport. Cei din urmă cer garanții pentru investițiile pe care le fac - iar solicitările lor includ eliminarea accesului soferilor din Ilfov in București  și interzicerea serviciului UBER. In caz contrar, taximetriștii amenință cu proteste.

Marea Britanie va rămâne deschisă migranților din UE după Brexit, asigura ministrul care negociaza iesirea Regatului Unit din blocul comunitar. Insula are nevoie acum de 75. 000 de lucrători sezonieri pentru recoltarea legumelor și fructelor pe timpul verii iar majoritatea provin din Polonia, România și Bulgaria. 

O Europa in mai multe viteze! Un proiect pe care Franta si Germania il agreeaza. Pe 6 martie, la Versailles, la intitiativa lui Francois Hollande, se intalnesc liderii din Germania, Spania si Italia. Iar ce se va discuta acolo ar putea fi oficializat pe 25 martie, la Roma, unde urmează să fie semnată o declaraţie privind viitorul Uniunii Europene, după Brexit.

 

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 22 februarie 2017