Actualitatea de miercuri, 11 ianuarie 2017

viscol.jpg

Sud-estul Romaniei a fost paralizat de ninsori si viscol
Sud-estul Romaniei a fost paralizat de ninsori si viscol

Sud-estul Romaniei a fost din nou paralizat de ninsori si viscol! Si in Bucuresti in prima parte a zilei traficul a fost un cosmar. Circulatia pe A2 si A4 ramane inchisa, sunt inca zeci de drumuri nationale si judetene blocate, trenuri anulate si cateva curse aeriene interne care nu au fost operatE. Scolile si gradinitele raman inchise, au fost suspendate pana luni si cursurile Universitatii Bucuresti….

sumarul emisiunii 40 de minute

Comisia parlamentară care va ancheta rectificările bugetare ale fostului Guvern va primi toate informaţiile de care are nevoie, chiar dacă înfiinţarea ei este un demers populist. Este raspunsul fostului premier Dacian Cioloş, la acuzatiile lui Liviu Dragnea potrivit carora guvernul technocrat a lasat in buget o gaura de 10 miliarde de lei. Un interviu, in 40 de minute.

Directorul Companiei de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Catalin Homor, a fost revocat din functie in urma unei decizii a Consiliului de Administratie. In urma cu o saptamana, premierul i-a cerut noului ministru al Transporturilor sa-l demita pe Homor, reprosandu-i modul in care a fost realizata deszapezirea pe drumurile nationale si autostrazi.  

Controversatul formular 088, care trebuie depus de firme pentru înregistrarea în scopuri de TVA, ar putea fi eliminat chiar in aceasta saptamana. Pe toata durata anului trecut mediul de afaceri a cerut in mod repetat simplificarea formularelor. Cei de la ANAF isi apara decizia de a introduce formularul despre care spun ca a stopat evaziunea fiscala….

Americana fierbe dupa ce presa de peste Ocean a facut publice informatii compromitatoare despre Donald Trump, informatii care ar fi in posesia Rusiei. Printre acestea, s-ar afla si inregistrari video cu presedintele american ales facand sex cu prostituate in Moscova in 2013. Acesta dar si Moscova neaga un eventual santaj al Kremlinului….

 Iar candidatul conservator la preşedinţia Franţei, Francois Fillon, care este favorit în cursa pentru Elysee, propune cote de imigranti, in functie de capacitatea Frantei de a primi si integra refugiati. Fillon vrea si să le interzică imigranţilor care locuiesc în Hexagon de mai puţin de doi ani accesul la ajutoare sociale.

 

 
Emisiunea 40 de minute din data de 11 ianuarie 2017