Actualitatea de marti, 20 decembrie 2016

berlin.jpg

Berlinul este o fortareata dupa atacul comis la Targul de Craciun, soldat cu 12 morti si 48 de raniti
Berlinul este o fortareata dupa atacul comis la Targul de Craciun, soldat cu 12 morti si 48 de raniti

Berlinul este o fortareata dupa atacul comis aseara la Targul de Craciun din metropola.12 oameni au murit, 48 au fost raniti. Iar presa, care citează surse din poliția germană scrie ca bărbatul de origine pakistaneză reținut imediat dupa atentat, ar putea să nu fie suspectul căutat.

sumarul emisiunii 40 de minute

Atentatul de la târgul de Crăciun din Berlin riscă să fie instrumentalizat politic. O spune la RFI parlamentarul german de origine română, Bernd Fabritius, membru al Bundestagului din partea Uniunii Creştin Sociale, formaţiune aliată cu Uniunea Creştin Democrată a cancelarei Angela Merkel.

in cazul asasinarii ambasadorului rus la Ankara: 6 persoane, rude si apropiati si atacatorului, au fost arestate. Experti rusi se deplaseaza in Turcia pentru a participa la anchetarea crimei…

Atacul din capitala Turciei nu va conduce la o nouă deteriorare a relațiilor bilaterale. Este opinia istoricului Ionut Cojocaru. El spune ca nici Moscova, nici Ankara nu au nici un interes sa puna in pericol acordul la care au ajuns in dosarul sirian.

 

Emisiunea 40 de minute din data de 20 decembrie 2016